НОВИНИ
05
Дек

Националната антиСПИН кампания

Оценете
(0 гласа)

1111За поредна година ние, от Студентски съвет към Медицински университет-София ставаме част от Националната антиСПИН 

10

кампания, като тази година решихме да обединим сили с: АСМБ, БФСА и БДСА.

Тазгодишното мото на кампанията е “Победи СПИН със знание”. Водейки се от него, нашето желание е да подобрим здравното образование на подрастващото поколение и именно затова кампанията ще продължи от 30.11. до 04.12., като през този период ще бъдат посетени 8 училища, в които ще влезем при ученици от 7-ми до 10-ти клас.


Освен традиционната презентационна лекция, провеждаме и “peer to peer” обучение със световно доказани методи, целящи да онагледят изнесената от лектора информация относно заболяването и начините на предаване. Смятаме, че така обучението е много по-ефективно, отколкото ако само им изнесем суха теория. Поради различните интереси на студентсите от нашия университет, кампанията се провежда по по-различен начин.
19

 

На 1-ви декември пред всички факултети на университета имаше информационна кампания, раздаваха се флаери, кондоми и лентички, като пред Предклиничния университетски център имаше разположен мобилен екип, където всеки имаше възможността бързо и безплатно да се тества за ХИВ. 

20

На 02.12 от 16:00ч. в Аулата на СБАЛАГ „Майчин дом” д-р Вяра Георгиева – вирусолог от НЦЗПБ към Министерство на здравеопазването – проведе дискусия по темата със студентите. 
Представители на Студентски съвет – Кристина Бенова и Славян Тъмнев, участваха в пресконференция в МЗ, по повод 1-ви декември.

Прочетена 1289 пъти